Korányi Polcz Alaine Hospice Palliatív Osztály

A Korányi története

A Korányi Intézet története a XIX. századra nyúlik vissza, hiszen 1898 tavaszán alakul meg a Budapesti Szegénysorsú Tüdőbetegek Szanatóriumi Egyesülete, ami a „tuberkulózis elleni küzdelem tényleges irányítója, a budakeszi szanatórium megtervezője, megvalósítója és működtetője volt.” Ugyanezen év őszén I.

Szellő, a terápiás kutya

Akinek valaha is volt kutyája, tudja mit jelent: társaságot, játékosságot, egy olyan hűséges „barátot”, akitől megmelegszik az ember szíve. És sokak számára a szenvedések közt egy kutyus jelenléte, okos szeme, puha szőre talán az utolsó öröm az életben. Szellő az Országos Korányi Tbc és Pulmonológiai Intézet kutyája. Mindenki kutyája. Tényleg mindenkié, akinek szüksége van rá: kutyája az osztályon kezelt előrehaladott állapotú daganatos betegeknek, hozzátartozóiknak és a támogató személyzetnek is.

Kapcsolat

Országos Korányi Pulmonológiai Intézet

Polcz Alaine Hospice-Palliatív Osztály

1121 Budapest, Pihenő út 1. A épület 3. emelet

Nővérpult: +36-1-391-3262

Orvosi szoba: +36-1-391-3258

Térkép

Az osztály dolgozói

Dr. Tóth Krisztina, osztályvezető főorvos
Dr. Deák Ágnes, adjunktus
Dr. Nagy Mária, adjunktus, pszichiáter konzulens
Dr. Osztie Krisztina, adjunktus
Börcs Ferencné diplomás ápoló, főnővér
Tóth Nikoletta főnővér helyettes
Bunkóczi Imréné, szakápoló
Fekete Kitti, szakápoló
Nagy Margit Éva, szakápoló
Szabó Éva, szakápoló
Bathó Ágnes, segédápoló
Dunai Zoltán Ferencné, segédápoló
Pauer Erika, segédápoló
Sereeter Nergui, segédápoló
Simon Anna Erika, segédápoló
Nagy Ágnes, gyógytornász

Hol vagyunk elérhetők?

Országos Korányi Pulmonológiai Intézet

Polcz Alaine Hospice-Palliatív Osztály

1121 Budapest, Pihenő út 1. A épület 3. emelet

Nővérpult: +36-1-391-3262

Orvosi szoba: +36-1-391-3258

Előjegyzéssel kapcsolatban kérjük, munkanapon 10-12 óra között érdeklődjön!

Tömegközeledéssel érkezők a Széll Kálmán térről induló 22, 22A és 222 buszokkal az Országos Korányi Intézet megállónál leszállva közelíthetnek meg minket. 

Térkép

 

Mit jelent a palliatív ellátás?

A palliatív ellátás a terminális állapotú betegek tüneteinek enyhítésére irányuló támogató kezelések összessége. A palliatív ellátás magában foglalja a fájdalom, a szenvedés, a fizikai tünetek csillapítását, megelőzését, a pszichoszociális és spirituális támogatást, mely mind a beteg, mind hozzátartozók életminőségét javítja.

Kik vagyunk?

A Varázshegy Hospice Alapítvány az Országos Korányi Tbc és Pulmonológiai Intézet Polcz Alaine Hospice-Palliatív osztályának támogatója.

Az Országos Korányi TBC és Pulmonológiai Intézet keretein belül 2007 nyarán egy 24 ágyas hospice-palliatív osztály jött létre, melynek tervezésében Polcz Alaine is részt vett, majd hozzájárulását adta, hogy halála után az osztály a nevét viselhesse. Jelenleg 20 ágyon tudunk előrehaladott állapotú daganatos betegek számára ellátást biztosítani.