Hírek

DUETTEK-Kapcsolódások a Zeneterápiában (II. rész)

Külön szekcióban mutatkozott be a neurorehabilitáció, a pszichiátria, a geriátria, a gyermekkori és a gyógypedagógiai zeneterápia. A konferencián világosan látszott, hogy a zeneterápia egy rendkívül széles spektrumú lehetőséget ad, melyben igen sokféle szakirányban alakulhat ki kapcsolódás, tudományokat összekötő, interdiszciplináris “duett”.

A konferencia november 8-i “prelúdium” délutánján egy inkluzív nyitókoncerttel kezdődött. Ezen szóló, duó, trió, kvartett, kvintett majd a végén egy közös zene hangzott el. A szakmai találkozó “prelúdium” napjának másik különlegessége a fiataloknak és a zeneterápiás szakma irányt érdeklődőknek létrehozott diáktalálkozó, student meeting volt. A zeneterápia újabb generációjának szakmai kohéziója erősödött és a fiatalos lendület mellett a bátor, kreatív újítások gondolatai is teret kaphattak.

A november 9-i, szombati napon a konferencia teljes egészében a már rutinos zeneterápiás szakmára fókuszált. A szakmai napot Dr. Cserháti Péter, az OORI főigazgatójának megnyitó beszéde és a Soharóza kísérleti kórus improvizatív zenéje indította. Ezt követték a különböző tudományos szekciók. A szakmai összejövetelen a tudományos, elméletibb előadások mellett a gyakorlatiasabb műhelyek, workshopok is igen népszerűek voltak. A konferencián képviselték magukat más jelentős egészségügyi intézmények zeneterapeutái. A teljesség igénye nélkül az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet mellett a Szent László kórházból, a gödöllői Ozory házból, a Kisbéri Batthyány Kázmér Szakkórházból, az URBS Pro Patiente Gálfi Béla Kórházból és a Budapesti Korai Fejlesztő Központból.
A szakmai összejövetel absztrakt kötete a következő honlapon található: bit.do/duettek_2019

Még szintén kedvelheted...